top of page

Waarom detoxen in de herfst?

Detoxen in de herfst kan specifieke voordelen hebben vanwege de veranderingen in het seizoen en hoe ons lichaam daarop reageert. Hier zijn enkele redenen waarom het goed is om te detoxen in de herfst.


1. *Seizoensverandering:* De herfst brengt veranderingen in temperatuur en daglicht met zich mee. Detoxen kan helpen om je aan te passen aan deze veranderingen en je immuunsysteem te versterken voor de komende koudere maanden.


2. *Uit balans door de zomer* Na de zomer kun je teveel 'hitte' ervaren in je systeem. Door ander eten, veel zon, veel activiteiten en een ander slaap ritme. Detoxen helpt bij het verwijderen van de gifstoffen uit het lichaam en het in balans brengen van je lichaam.


3. *Spijsvertering:* Een herfstdetox kan je lichaam voorbereiden op de winter door de spijsvertering te optimaliseren, wat er voor zorgt dat je

weer meer energie krijgt.


4. *Versterken van het Immunsysteem:* Met de herfst komen verkoudheden en griep vaak vaker voor. Detoxen kan het immuunsysteem resetten en je lichaam beter voorbereiden op ziekteverwekkers.


5. *Balans Herstellen:* De herfst wordt vaak geassocieerd met het Vata-dosha in Ayurveda, wat kan leiden tot onbalans in het lichaam. Detoxen volgens Ayurvedische principes kan helpen om deze balans te herstellen.


6. *Bewustwording van Eetgewoonten:* Het kan je bewuster maken van wat je eet en welke voedingsmiddelen het beste zijn voor dit seizoen.


Vind je dit interessant en wil je ook ervaren wat een detox voor jou kan betekenen in deze tijd van het jaar? Doe dan mee aan de Holistische detox die op maandag 9 oktober start! We doen dit samen met een mooie groep. Wil je de andere detoxers ontmoeten, kom dan op zaterdag 7 oktober naar de studio voor de kick-off!Comments


bottom of page