top of page
Yogastudio  (61 of 84).jpg

Yogastijlen

Flow Yoga

Flow Yoga is een dynamische vorm van yoga waarbij de houdingen uitgevoerd worden op het ritme van de adem. Hierdoor ontstaat een “flow” van bewegingen, die zowel zorgt voor dynamiek als voor geestelijke rust. De voortdurende focus op de adem en de beweging brengt de aandacht gemakkelijk in het nu en daarom wordt deze vorm van yoga ook wel “meditatie door beweging” genoemd.

Flow Yoga / Stress Relief

Deze les is een combinatie van de Flow yoga les (dynamisch) en een Stress Relief les. Tijdens het rustige gedeelte van de les zal er veel aandacht zijn voor diepe ontspanning en ademhaling; houdingen worden langer aangehouden. Tijdens het actieve gedeelte van de les zullen de houdingen krachtiger en dynamischer zijn. Een mooie combinatie van kracht/activiteit en rust/ontspanning, waardoor je vervolgens makkelijker kunt loslaten.  Op den duur vermindert het stress en geeft het je meer rust en energie. Deze les is geschikt voor alle leeftijden en niveaus.

Well Woman Yoga

Well Woman Yoga is speciaal voor de vrouw. In het leven van de vrouw komen verschillende stadia voor waarin het lichaam om extra aandacht vraagt. Dit kan zijn door je lichaam ontvankelijk te maken voor conceptie, herstel tussen zwangerschappen in, de menstruatiecyclus en de fase voor, tijdens en na de menopauze. Maar ook in die periode waarin je lichaam meer aandacht nodig heeft, bijvoorbeeld na ziekte of traumatische ervaringen. Well Woman Yoga gaat over de cyclus van de vrouw in elke fase van haar leven. Bewustwording van het lichaam, tijd voor jezelf, adem en ontspanning zijn het uitgangspunt in deze yogalessen. Je hoeft dus geen klachten te hebben om aan deze lessen deel te nemen. Well Woman Yoga is voor vrouwen van alle leeftijden, onafhankelijk van je lichamelijke conditie. De lessen zullen bestaan uit zachte yogaoefeningen met minimale belasting, pranayama (ademtechnieken), diepe ontspanningen in ondersteunende houdingen, bekkenbodemoefeningen, meditatie.

Yin Yoga

Yin yoga is een hele rustige en zachte vorm van yoga. Het brengt de flow van energie in balans, en werkt daardoor zelfhelend. De yin practice helpt de aandacht naar binnen te brengen, het kalmeert je zenuwstelsel, het maakt je lichaam sterker en tegelijkertijd zorgt het voor ontspanning. Een yin yoga practice geeft ons de rust die we zo hard nodig hebben in deze drukke, lawaaiige wereld. De houdingen zijn vooral zittend en liggend, en worden uitgevoerd zonder spieren aan te spannen. Je bent gemiddeld 3 – 5 minuten in een houding. Deze beoefening heeft een positief effect op de diepere lagen van je lichaam, met name fascia. Door het soepel maken van de verschillende weefsels, op een zachte manier, vermindert het pijn, vergroot de mobiliteit en brengt de flow van energie in balans.

Pilates

Pilates is een les waarin, door middel van grondoefeningen, je lichaam wordt versterkt.

In deze uitgebalanceerde trainingsvorm is specifiek aandacht voor het versterken van de buik en rugspieren, ook wel ‘powerhouse of core’ genoemd. Door de oefeningen bewust en gecontroleerd uit te voeren, neemt het lichaamsbewustzijn toe en verbetert de lichaamshouding. Pilates draagt bij aan een gezonde en sterke rug, juiste houding, mobiliteit en stabiliteit van de wervelkolom en een sterk en flexibel lichaam. Pilates is zeer geschikt als ondersteuning voor yoga en alle andere vormen van  lichaamsbeweging. Door het rustige tempo van de oefeningen is deze les toegankelijk voor alle leeftijden en niveaus. 

Mindful Yoga

In deze yogales komen Mindfulness en Yoga samen. De yogales bestaat uit (milde) yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatie gebaseerd op de principes van Mindfulness. Door dit met aandacht en zonder oordelen te doen ervaar je van moment tot moment wat er gebeurt met je lichaam en geest. Mindful Yoga is geschikt voor iedereen. Deze les wordt gegegeven door Angelique. Behalve yogadocent is zij ook Mindfulness Trainer en organiseert twee keer per jaar een Mindfulness Training bij Yogastudio Santpoort. 

Restorative Yoga

Restorative yoga is een helende vorm van yoga waarbij je langere tijd in een comfortabele houding blijft, ondersteund door diverse props (dekens, bolsters, kussens etc). Hierbij ligt de focus niet op het rekken en strekken van het lichaam, maar juist op het volledig ontspannen en openen van het lichaam. De diepe ontspanningen geven je lichaam de tijd om van binnenuit een nieuwe balans te vinden en te herstellen.

Stress Relief

Stress relief is een rustige les waar extra aandacht wordt besteed aan de adem, diepe ontspanning en meditatie. Houdingen worden langer aangehouden; er wordt gebruik gemaakt van bolsters, kussens en dekens om zo comfortabel mogelijk de houding te kunnen uitvoeren. Op den duur vermindert het stress en geeft het je meer rust en energie. 

Hatha Yoga

Hatha Yoga is een traditionele vorm van yoga. Adem en houding vormen de basis van dynamische Hatha yoga-oefeningen. In de statische houdingen, het in de houding ‘zijn’, leer je hoe te ademen en te voelen wat de houding voor je doet. Door te beoefenen en te voelen leer je niet alleen meer over je fysieke kwaliteiten maar ook over het bewustzijn. De lessen zijn elke week anders, ze vragen jouw inspanning en brengen je diepe ontspanning.

Yoga en Kanker

Ben je in een traject voor de behandeling tegen kanker of ben je klaar met de behandeling en zit je in je herstelperiode? Dan zou yoga een goede ondersteuning voor je kunnen zijn om weer te herstellen en de rust en balans te vinden in je lichaam en geest. 
Er is een mogelijkheid voor privélessen bij zowel Paula als Jette. 

flow yoga
flow yoga/stress relief
well woman yoga
yin yoga
pilates
mindful yoga
Restorative yoga
Stress relief
Hatha yoga
Yoga en kanker
bottom of page