top of page
overons.jpeg

Ons verhaal

“Joy is not in things, it’s in us”

Het verhaal achter Yogastudio Santpoort

In 2010 begonnen Paula Winkelaar en Caroline Oosthoek met het aanbieden van yogalessen in Santpoort-Noord. De hoofdlocatie in de Narcissenstraat liep zo goed dat ze begin 2017 een tweede yogaruimte openden aan het Burgemeester Weertsplantsoen (BURG) om het aantal lessen te kunnen uitbreiden. Vervolgens kwam er in 2020 een derde yogaruimte bij in BURG. De yogastudio is zeven dagen per week geopend, en naast de reguliere yogalessen worden er regelmatig workshops en trainingen georganiseerd. Hoe is dat allemaal ontstaan?

 

Na geruime tijd zelf yogalessen gevolgd te hebben, startten Paula en Caroline met een yogadocentenopleiding. Vanuit de vraag van vrienden en kennissen uit het dorp begonnen ze begin 2010 met het aanbieden van yogalessen in de Dorpskerk en Buitenyoga bij Villa Westend. Yogastudio Santpoort was een feit.

Community

De yogastudio beschikt over drie yogazalen. Twee aan het Burgemeester Weertsplantsoen (in het gebouw BURG) en één in de Narcissenstraat. Hier hebben we onze eigen sfeer neer kunnen zetten. Na de lessen is er bijvoorbeeld tijd om samen thee te drinken en ervaringen te delen. Zo ontstond langzaam een community, waar leden zich thuis voelen en gezien worden. Maar ook het team van docenten voelt zich verbonden met de yogastudio, elkaar en met de leden. Alle docenten hebben een goede opleiding gevolgd en blijven zichzelf ontwikkelen door regelmatig trainingen te volgen.

Voor iedereen

“De studio is voor iedereen”. Voor mannen, vrouwen, yogi’s die al jaren lessen volgen, maar ook voor geïnteresseerden die willen kennismaken met yoga. Het lesaanbod is divers zodat er voor iedereen een passende les is. Voor senioren die niet meer zo mobiel zijn is er bijvoorbeeld yoga zittend op een stoel. Ook geven we zwangerschapsyoga en Pilates!

Stressverlagend

Door de verscheidenheid aan lessen is er voor ieder wat wils. Uiteindelijk werkt yoga stressverlagend. Maar het biedt nog veel meer voordelen. Het vermindert fysieke klachten, het verbetert je adem, je komt tot rust en je leert beter naar je lichaam te luisteren, waardoor klachten kunnen afnemen. Belangrijk vinden we het om een veilige en vertrouwde omgeving te bieden, waar de docent de leden kent, en waar je op een veilige manier yoga kunt beoefenen.  We bieden veel verschillende lessen aan, maar welke les geschikt is voor jou, is persoonlijk.  De één ervaart ontspanning door het volgen van een actieve flow les, de ander vindt dit meer in de wat rustigere lessen zoals flow/stress relief, yin yoga, yin/yang yoga of mindful yoga.

 

Wil je ook een keer kennismaken met de yogalessen bij ons? Of een keer een van de specials, een training of cursus volgen? Zie op deze website ons aanbod, of mail voor meer informatie naar info@yogastudiosantpoort.nl

bottom of page