top of page

Tips voor een energieke zomer


 

Tips voor een energieke zomer


Het is zomer! Een seizoen waarin we genieten van warme zomerdagen en lange avonden. Acceptatie, (zelf)liefde, warmte, veerkracht, vrede, verbinding, enthousiasme, vreugde, vrolijkheid, compassie, passie, intuïtie en bewustzijn zijn allemaal kwaliteiten van de zomer energie.

De zomer is een tijd waarin we onze geest kunnen voeden en de zaadjes die we geplant hebben in de lente tot volledige bloei te laten komen. Je zomer energie in balans? Dan ben je enthousiast, is het hart sterk en gezond, is de geest kalm en slapen we heerlijk. Als dit niet het geval is, kan dit een teken zijn van een disbalans.


Hoe merk je dat er een disbalans is? Als je zomer energie laag is, kun je dit merken aan desinteresse, onopvallendheid, te bescheiden zijn, niet kunnen genieten van wie je bent en wat je hebt bereikt. Je voelt geen vreugde en hebt een gebrek aan levenslust.

Het kan ook zijn dat er te veel energie is, dan ontstaat er onrustig gedrag, je bent heel druk, en enthousiast over alles. Te veel kan leiden tot het willen van steeds meer en meer.


Hoe kun je het beste ervoor zorgen dat je energie in balans blijft tijdens de zomer?


 1. Sta vroeg op.

 2. Ga naar buiten en voel de zon op je gezicht, armen en benen (een van de factoren die ervoor zorgt dat je ’s avonds goed in slaap te valt is je dag te beginnen met natuurlijk licht).

 3. Beweeg (wandel, sport, actieve yogales) voor een goede circulatie van bloed en energie.

 4. Zorg ervoor dat je goed slaapt (vermijd te veel yang in de avond).

 5. Drink genoeg water gedurende de hele dag.

 6. Zorg op warme dagen voor verkoelende drankjes en eten, en doe het op deze dagen rustig aan, ook op je werk😊

 7. Geniet van de zon, maar vermijd hitte.

 8. Doe dingen waar je blij van wordt!

 9. Verbind je met anderen.


Start je dag bijvoorbeeld met:


 • Een korte serie oefeningen van 30 minuten, bewust worden van je lichaam en adem, en je lichaam op een milde manier wakker te maken. Klik hier voor de video.

 • Een fijne, energieke ademoefening. Heerlijk om buiten in de natuur te doen! Je zal merken dat je je daarna een stuk energieker voelt en blijer en positiever tegen alles aan kijkt. Klik hier voor de video.

Geniet van een mooie en energieke zomer!

コメント


bottom of page