top of page

Lente recepten van Lucy

Lucy van der Voort van YourMealPlanners heeft zich bij Yogastudio Santpoort aangesloten als voedingscoach. Ze zal regelmatig super lekkere en gezonde recepten delen én interessante workshops geven over voeding. Ook staat er een mini detox retreat op de agenda!

Zaterdag 1 april geven Nadia en ik weer een mini detox retreat om je lichaam voor te bereiden op de lente. We delen kennis over detoxen en seizoensgroenten en je wordt meegenomen in een heerlijke detox flow. Als afsluiting staat er een uitgebreide detox maaltijd voor je klaar!

Vrijdagmiddag 10 maart geeft Lucy een Masterclass Lente & voeding, je ontvangt hier heel veel info, inspiratie én recepten!


Risotto met paddenstoelen en doperwten


Risotto is als je het mij vraagt altijd een goed idee. Om van te genieten op een doordeweekse avond met het hele gezin, tijdens een thuis diner met vrienden of familie of op dagen dat je snakt naar wat extra comfort. Je kunt lekker spelen met de ingrediënten en dat maakt een risotto nooit saai! In deze variant voegde ik doperwten en zongedroogde tomaten toe. Een leuk weetje is dat zongedroogde tomaten boordevol ijzer zitten en daardoor perfect passen in een volwaardig vegetarisch of plantaardig dieet. Ook handig om te weten voor zwangere vrouwen! Kortom, je zult versteld staan van de heerlijke smaakcombinatie in dit recept en je krijgt ook nog eens een flinke portie vitaminen en mineralen binnen. Echt een aanrader dus!


Ingrediënten (4 personen)

  • 200 gram risottorijst

  • 800 ml water

  • 1 blokje groentebouillon of 2 el bouillonpoeder

  • 2 el kokosolie

  • 2 tenen knoflook gepeld en geperst

  • 2 sjalotjes in dunne ringen

  • 175 gram gemengde paddenstoelen in plakjes

  • 100 gram doperwten (diepvries)

  • 10 (semi)zongedroogde tomaten evt. in reepjes

  • 50-75 gram plantaardige Parmezaanse kaas geraspt

  • 1/2 biologische citroen rasp en sap

  • 2 handjes hazelnoten grof gehakt

  • peper en zout naar smaak


Bereiding (40 minuten)

  1. Snijd de groenten in het juiste formaat.

  2. Kook het water in een waterkoker en schenk in een grote maatbeker. Voeg de bouillon toe en meng goed zodat er geen klontjes meer in de bouillon zitten

  3. Verwarm 1 el kokosolie in een grote hapjespan en fruit hierin de sjalot en knoflook.

  4. Voeg de risottorijst toe en roer even door. Voeg nu de eerste 250 ml bouillon toe en meng goed door. Blijf regelmatig even roeren tot de bouillon is opgenomen. Voeg vervolgens steeds 200-250 ml bouillon toe tot alle bouillon is opgenomen en de rijst gaar is. Het hele proces duurt ongeveer 20 minuten.

  5. Verwarm ondertussen een koekenpan met 1 el kokosolie en bak hier de champignons in. Roer gedurende 5 minuten regelmatig door en voeg vervolgens de (bevroren) doperwten toe. Meng goed en bak nog ca. 3 minuten tot de paddenstoelen en doperwten mooi zacht zijn geworden.

  6. Hak ondertussen de hazelnoten fijn, rasp de kaas en snijd de grote zongedroogde tomaten in kleinere stukjes.

  7. Als de risotto gaar is breng je deze op smaak met het sap en rasp van de citroen, peper en eventueel zout.

  8. Vervolgens meng je de geraspte kaas beetje bij beetje door de risotto.

  9. Tot slot meng je de paddenstoelen, doperwten en zongedroogde tomaten erdoor.

  10. Verdeel over de borden en serveer met de gehakte hazelnoten en eventueel een extra schijfje citroen. Geniet ervan!

bottom of page