top of page

Yoga is niets voor mij!

Denk jij dat ook? Eén van de grootste misverstanden is dat je lenig moet zijn voor yoga. Door yoga word je juist een beetje leniger! En dat is één van de vele voordelen die yoga biedt. Yoga doe je voor jezelf. Er is geen competitie, en je kan het niet fout doen.

 

Iedereen heeft een ander lichaam, ieder lichaam is uniek, en dat is het uitgangspunt. Daarnaast begint iedereen op zijn eigen niveau, of vanuit een eigen persoonlijke motivatie. Voor de een kan het een reden zijn om meer rust te vinden, om beter om te kunnen gaan met stress of moeilijke situaties. Voor de ander om te herstellen van een blessure, beter te kunnen slapen, beter ademen of flexibeler te worden!

Tijdens een yogales doe je wat je kan, je moet niks en mag alles. En natuurlijk is het niet alleen maar soft, ontspannen en supermakkelijk. Het kan ook best oncomfortabel of confronterend zijn. Maar juist dat zorgt voor groei, voor inzicht en ontspanning.


Lichamelijke voordelen van yoga: yoga zorgt ervoor dat je spieren meer ontspant (bepaalde fysieke klachten in nek, schouders, rug en heupen kunnen daardoor afnemen), maar je maakt je spieren ook sterker. Dit zorgt ervoor dat je lichaamshouding verbetert. De kwaliteit van je adem verbetert en je wordt leniger! Je kunt merken dat je beter slaapt. En je zult je op den duur energieker en fitter voelen.


Mentale en spirituele voordelen van yoga: naast de fysieke voordelen, heeft yoga ook een positief effect op je mentale gezondheid. Je ontwikkelt meer kalmte en helderheid, het helpt je om met minder makkelijke situaties om te kunnen gaan in het dagelijks leven. Yoga vermindert stress en herstelt je lichaamsbewustzijn. Dat zorgt ervoor dat je sneller bepaalde signalen zult herkennen, je maakt beter contact met je lichaam. En je bent in staat om positiever in het leven te staan.


Wil je beginnen met yoga, maar je hebt geen idee met welke les?

Er zijn twee mogelijkheden om bij ons te starten:

  1. Proefabonnement: 3 proeflessen voor 25 euro

  2. Intro workshop voor de beginnende yogi


Maar welke les kies je?


We snappen dat je door de bomen het bos niet ziet… Er staan heel wat verschillende lessen op het lesrooster.

Heel globaal kun je de volgende stappen volgen:

Rustige les: Stress Relief, Restorative yoga, Hatha yoga, Yin Yoga Kenmerken: mindful, zachte bewegingen, geen belasting voor gewrichten, ontspannen voor spieren

Actieve les: Flow yoga Kenmerken: dynamisch, bewegen op ritme van je adem, kracht, energiek

Actieve les: Pilates Kenmerken: kracht, versterken buik- en rugspieren, verbeteren lichaamshouding, mobiliteit en stabiliteit wervelkolom

Combinatie van actief en rustig: Yin yang yoga, Flow/Stress Relief, Mindful yoga Kenmerken: mindful, actief, ontspannen, flexibiliteit

Mocht je nog vragen hebben, mail naar info@yogastudiosantpoort.nl.

Comments


bottom of page