top of page

Detox recept Herfst: Shakshukha

Maandag 9 oktober beginnen we de met de 7-daagse Holistische Detox. Deze detox periode helpt je om je balans te herstellen, je immuunsysteem te versterken en je spijsverbetering te verbeteren. Daarnaast brengt het je tot rust, geeft het je meer energie en kan het ook wat gewichtsverlies opleveren. Doe je mee? Klik hier voor meer informatie.


Dit is een recept om je alvast kennis te laten maken met de heerlijke en gezonde recepten van Lucy van YourMealPlanner.


Groene Shakshukha


Deze shakshuka is ontzettend makkelijk om te maken en past perfect in de Holistische voedingsleer doordat het een mooie combinatie is van verschillende vitaminen, mineralen, vezels en eiwitten.


Ingrediënten (3-4 porties)

- 1 rode chilipeper, fijngesneden

- 2 preien, in ringen gesneden

- 3 tenen knoflook, fijngesneden of geperst

- 600 gram spinazie

- 150 gram cannellini bonen, afgespoeld en uitgelekt

- 6 eieren

- 150 gram feta, verkruimeld

- 1 tl kurkuma

- 1 tl Italiaanse kruiden


Bereidingswijze (40 minuten)


1. Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snijd fijn. Snijd de prei in ringen en was deze goed.

2. Spoel de cannellini bonen af en laat goed uitlekken.

3. Verhit een lepeltje kokosolie of ghee in een ruime koekenpan met goede antiaanbaklaag.

4. Fruit de prei, chilipeper en uitgeperste of fijngesneden knoflook en gember 2 minuten op halfhoog vuur. Roer regelmatig door en voeg ook de Italiaanse kruiden en kurkuma toe.

5. Voeg de spinazie in delen toe en laat steeds slinken. Als alle spinazie geslonken is ga je naar de volgende stap.

6. Maak met spatel kuiltjes in de spinazie en breek er een ei boven. Doe dit voor alle eieren. Laat de eieren in 10-12 minuten langzaam garen.

7. Als de eieren gestold zijn, verkruimel je de feta eroverheen. Zet het vuur uit en laat de Shaksuka nog even 2 minuten rusten zodat ook de feta warm wordt.

8. Breng eventueel nog op smaak met zwarte peper en verdeel de shakshuka over de borden.



bottom of page