top of page

Detox recept Herfst: Kokos pap

Kokos havermoutpap met gekarameliseerde appel en peer


Nu de herfst weer voor de deur staat is het fijn om ons immuunsysteem te ondersteunen door extra groenten en fruit te eten. Zet zitten boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten die je immuunsysteem versterken.


Met dit receptje krijg je al tijdens je ontbijt een goede portie groenten en fruit binnen. Doordat deze verrassende bowl ontzettend voedzaam is, leent hij zich ook perfect voor een warme lunch. Je kunt hem de avond ervoor alvast klaar maken zodat je hem bij de lunch alleen nog even hoeft op te warmen.


Ingrediënten (2 personen)

- 60 gram havermout

- 75 gram bloemkoolrijst

- 100 ml kokosmelk

- Ongeveer 150 ml water

- Kaneel, ongeveer 1 eetlepel

- Halve appel, in blokjes

- Halve peer, in blokjes

- 1 tl honing


Topping: geroosterde kokosvlokken


Bereidingswijze (15 min)


1. Snijd de appel en peer in blokjes en verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Doe hier de appel en peer samen met een klein scheutje water en een flinke snuf kaneel in. Bak gedurende 3 minuten tot het fruit zacht begint te worden. Voeg nu 1 tl honing toe en meng goed door. Als het fruit goed zacht en licht stroperig is zet je het vuur uit.

3. Zet nu een steelpannetje op middelhoog vuur en doe hier de havermout, bloemkoolrijst, kokosmelk en het water in. Breng aan de kook en roer regelmatig door. Voeg een flinke snuf kaneel toe en laat gedurende 5 minuten zachtjes koken.

4. Blijft de bloemkoolrijst te hard terwijl het vocht al is opgenomen? Voeg dan nog wat extra water toe.

5. Houd je van zoet? Dan voeg je eventueel nog een klein scheutje honing toe aan de pap.

6. Serveer met het gebakken fruit en eventueel geroosterde kokos. Je kunt eventueel ook nog cacao nibs toevoegen, die smaken hier ook ontzettend lekker bij!


Dit recept van Lucy past heel goed bij de Holistische Detox die we gaan starten op maandag 9 oktober. Wil je ook mee doen?

bottom of page