top of page

Detox recept Herfst: curry

Verwarmende detox curry


Deze curry is een van de heerlijke verwarmende recepten uit de Holistische detox week. Een heerlijke groente curry vol smaak. De kruiden in deze curry ondersteunen het natuurlijke ontgiftingsproces in het lichaam.


Het fijne aan de detox week is dat je leert hoe je op een eenvoudige manier tijdens zowel het ontbijt, lunch als diner voedzaam en gezond kunt eten. De nadruk ligt op verwarmende gerechten, zodat je spijsvertering, maar ook je geest tot rust komt. Deze curry eet je bijvoorbeeld tijdens de detox week ook als lunch de volgende dag.


In de komende herfst detox week die start op 9 oktober vind je weer heerlijke nieuwe curry recepten!


Ingrediënten (4 porties)

Kruiden voor de curry

- 2 kruidnagels

- 1 theelepel gemalen kardamon

- 1 theelepel gemalen korianderzaad

- 1 theelepel kurkuma

- 1 theelepel garam masala

- 1/2 theelepel chilipoeder


Voor de curry

- 300 gram basmati rijst

- 1 el kokosolie

- 2 teentjes knoflook, geperst

- 1 ui, fijngesneden

- 3 cm verse gember, geschild en fijngesneden

- 1 rode peper (Houd je niet van pittig? Ga dan voor een halve peper), fijngesneden

- 1 courgette, in blokjes

- 1 gele paprika, in blokjes

- 200 ml kokosmelk

- 400 ml tomatenblokjes

- 1 blokje groenten bouillon

- Sap van een halve citroen

- 200 gram kikkererwten


Topping (optioneel)

- Verse koriander of peterselie

- Geroosterd amandelschaafsel


Bereidingswijze (40 minuten)

1. Snijd alle groenten fijn zodat je straks direct aan de slag kunt met de curry.

2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verwarm een eetlepel kokosolie of ghee in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook, gember en rode peper aan.

4. Voeg de paprika en courgette toe en bak 5 minuten voordat je alle kruiden toevoegt. Roer goed door.

5. Voeg nu de kokosmelk, tomatenblokjes, bouillonblokje en het sap van de citroen toe. Meng het geheel goed door en breng aan de kook. Laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen.

6. Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken in een vergiet.

7. Voeg de kikkererwten toe aan de curry en breng op smaak met peper.

8. Haal de kruidnagels uit de curry en serveer met de rijst en eventueel extra toppings.


Dit is toch een superlekker recept van Lucy? Zo wil je altijd eten en dat kan! Krijg nog veel meer recepten en inspiratie tijdens de 7-daagse Holistische detox die maandag 9 oktober van start gaat (kennismaking en kick-off op zaterdag 7 oktober in de studio!)


bottom of page