top of page
Yogastudio  (16 of 84).jpg

Mindfulness Training

Heb je behoefte aan meer rust in je hoofd en je lijf? Zou je minder willen piekeren? Beter willen slapen? En jezelf meer accepteren zoals je bent? 
In oktober zal Yvonne van Kooten, gecertificeerd mindfulness- en compassietrainer, de Mindfulness Training aanbieden die je daarbij kan helpen.

8-weekse training Mindfulness (MBSR):

De mindfulness training (Mindfulness Based Stress Reduction) helpt je te vertragen en de
balans te herstellen. Omdat je opmerkzaamheid toeneemt, word je bewuster van de
automatische patronen in je denken, voelen en doen. Het is een effectief gebleken methode
voor als je beter wil leren omgaan met stress, negatieve of angstige gedachten en
gevoelens, piekeren, slaapproblemen, chronische pijn, vermoeidheid en burn-out klachten.

De Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training is gebaseerd op het programma van Jon Kabat-Zinn. De training bestaat uit acht groepsbijeenkomsten van 2,5 uur. Naast deze acht bijeenkomsten is er een oefenbijeenkomst. De training is voor iedereen die tijd en energie erin wil steken om te oefenen. Dit is van belang om Mindfulness onderdeel van je leven te laten worden.

 

Heb je interesse en wil je eerste kennismaken met Yvonne? Vrijdag 27 september 2024 is er een info-uurtje van 13.30-14.30 uur.

Wit zand en steen

Reacties van de deelnemers die de Mindfulness training hebben gevolgd:

De manier van mediteren die ik heb geleerd, vind ik een aanvulling van hoe ik het zelf al deed. Ik heb daarnaast een aantal nieuwe manieren geleerd om naar mijzelf en mijn manier van handelen te kijken.

Yvonne legt alles heel rustig en helder uit. Ze gebruikt daarbij veel voorbeelden uit de praktijk en vanuit haar eigen ervaringen. Ze heeft veel ervaring met mindfulness en heeft de stof ook duidelijk zelf diepgaand doorleefd

Ik heb geleerd dat ik gerust meer tijd voor mijzelf mag nemen. Als trainer is Yvonne vriendelijk en oprecht geïnteresseerd. En ze weet je te boeien

Ik heb meer inzicht in mijzelf gekregen met betrekking tot mijn reacties, gedachtes en oordelen. Ik ervaar meer rust en kalmte

Ik heb geleerd dat tijd nemen voor mijzelf belangrijk is en dat ik dat ook echt moet pakken ook in alle hectiek van het leven

Je bent een warme vrouw die een fijne setting weet te creëren. Je kon dingen aanstippen bij de deelnemers om ze te laten nadenken over hun eigen woorden. En last but not least: je hebt een fijne stem ook niet onbelangrijk met de gesproken meditaties.

Aanmelden

Mocht je interesse hebben in de training, mail dan direct naar Yvonne (info@yvonnevankooten.nl). Ze maakt graag (vrijblijvend) een afspraak met je voor een voorgesprek. (telefonisch of via Zoom). 

Tarief

€ 375,- daarbij is inbegrepen: 

  • Voorgesprek (telefonisch of via Zoom);

  • Acht sessies;

  • Alle audio opnames van de oefeningen;

  • (Werk)boek met theorie en persoonlijk logboek;

  • Stilteoefendag;

  • Terugkombijeenkomst;

Goed te weten is dat veel ziektekostenverzekeraars de Mindfulness Training vergoeden.

 

Data en locatie

Wekelijkse bijeenkomsten: vrijdagmiddag van 11 oktober t/m 29 november 2024, van 13.30- 16.00 uur

Stilte oefendag: nader af te spreken

Gratis en vrijblijvend info uurtje: vrijdag 27 september 2024, van 13.30-14.30 uur. 

De training wordt gegeven in studio (Burg. Weertsplantsoen 110)

www.yvonnevankooten.nl

bottom of page