top of page

vr 06 okt

|

Santpoort-Noord

Yin yoga special 'Herfst'

De yin energie neemt toe, van buiten naar binnen. Deze les versterkt de energie die je nodig hebt in de herfst. Hoe beter je voor je zelf zorgt tijdens de herfst, hoe beter je je voelt in het winterseizoen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Yin yoga special 'Herfst'
Yin yoga special 'Herfst'

Tijd en locatie

06 okt 2023, 19:30 – 21:30

Santpoort-Noord, Burgemeester Weertsplantsoen 112, 2071 PK Santpoort-Noord, Nederland

Over het evenement

Bijdrage 20 euro of 55 euro voor 3x

Yin special Winter: vrijdag 12 januari

Lente en zomer: datum volgt later

Een extra lange yin yogales in het teken van Herfst. Vanuit de traditionele Chinese geneeskunde is de herfst verbonden met het element metaal. Dit element is gerelateerd aan de long en dikke darm meridiaan. Longen hebben de capaciteit om in te nemen maar ook weer los te laten. Zoals je ook nu ziet in de natuur. De blaadjes vallen van de bomen, de dagen zijn korter, het zonlicht neemt af, het wordt kouder. De yin energie neemt toe, van buiten naar binnen. Deze les versterkt de energie die je nodig hebt in deze tijd. Hoe beter je voor je zelf zorgt tijdens de herfst, hoe beter je je voelt in het winterseizoen.

Yin yoga is een hele rustige en zachte vorm van yoga. Het brengt de flow van energie in balans, en werkt daardoor zelfhelend. De yin practice helpt de aandacht naar binnen te brengen, het kalmeert je zenuwstelsel, het maakt je lichaam sterker en tegelijkertijd zorgt het voor ontspanning. Een yin yoga practice geeft ons de rust die we zo hard nodig hebben in deze drukke, lawaaiige wereld.

De houdingen zijn vooral zittend en liggend, en worden uitgevoerd zonder spieren aan te spannen. Je bent gemiddeld 3 – 6 minuten in een houding. Deze beoefening heeft een positief effect op de diepere lagen van je lichaam, met name fascia. Door het soepel maken van de verschillende weefsels, op een zachte manier, vermindert het pijn, vergroot de mobiliteit en brengt de flow van energie in balans.

Je hoeft geen lid te zijn om deel te nemen aan deze les.

Deel dit evenement

bottom of page