Zwangerschapsyoga

Waarom zwangerschapsyoga?
Zwangerschapsyoga is een van de beste vormen van lichaamsbeweging als je zwanger bent en zorgt ervoor dat je goed voorbereid bent op de bevalling en het moederschap. Je werkt bij de lessen zwangerschapsyoga aan een sterk en soepel lichaam. Het is ontspannend voor lichaam en geest en laat je energie stromen.

Dit doe en leer je bij zwangerschapsyoga
Tijdens de lessen zwangerschapsyoga leer je onder meer welke houdingen van pas komen tijdens de bevalling en hoe je met behulp van een goede ademhaling weeën kunt opvangen. Ook doe je ontspanningsoefeningen, zodat je weet hoe je straks tijdens de bevalling met je aandacht naar binnen kunt keren.

Nog niet eerder aan yoga gedaan?
Ook dan kun je zwangerschapsyoga volgen. Je kunt bij ons vanaf de 14e zwangerschapsweek met de lessen starten. De lessen zijn doorlopend en je kan de lessen volgen tot aan het eind van je zwangerschap.

Wanneer
Woensdag 19.00 – 20.00 uur
Donderdag 10.30 – 11.30 uur

Het is ook mogelijk om privélessen te volgen. (zie zwangerschapscoaching)

Aanmelden en inschrijven
Je hoeft niet online een abonnement te kopen, maar je kan je aanmelden via info@yogastudiosantpoort.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Je eerste les is een gratis proefles. Na de proefles kan je je inschrijven voor de lessen en je kan de lessen volgen tot aan het einde van je zwangerschap. Na je bevalling wordt je automatisch uitgeschreven.
Bij inschrijving krijg je toegang tot ons online boekingssysteem momoyoga.
Bij inschrijving kies je voor een vaste lesavond. Als je niet naar de les kunt komen, annuleer dan je les (tot 4 uur van te voren). Je kunt je daarna eventueel aanmelden voor de andere zwangerschapsyogales in dezelfde week.

De kosten
Je eerste les is een gratis proefles. Daarna ontvang je maandelijks een betaalverzoek voor de lessen tot aan je uitgerekende datum. De tarieven voor zwangerschapsyoga zijn €12,50 per les. Deze lessen worden maandelijks, voorafgaand aan de daarop volgende maand, gefactureerd.

Afmelden
Als je weet dat je op bepaalde data niet naar de les kan komen, dan kun je je afmelden in Momoyoga tot de 25e in de voorafgaande maand, Alleen de lessen die voor de 25e van de maand zijn afgemeld, worden niet gefactureerd. Hierna is er natuurlijk wel de mogelijkheid om te ruilen van les. Vergeet niet om je ook af te melden via Momoyoga. zo is er voor andere zwangeren weer plek om eventueel in te halen.

Partnerworkshop
Regelmatig is er een aanvullende partnerworkshop op zaterdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur.  Tijdens deze workshop worden de volgende onderwerpen behandeld:

– de bevalling
– de rol van de partner
– houdingen tijdens de ontsluitingsweeën
– houdingen tijdens de persweeën
– ademhalingstechnieken
– massagetechnieken tijdens de zwangerschap/bevalling
– oefeningen om samen te doen

De kosten van een partnerworkshop zijn € 50,- per stel.
De partnerworkshop is optioneel, maar echt een waardevolle aanvulling op de lessen, zodat jullie goed geïnformeerd en vol vertrouwen de bevalling in gaan.

De partnerworkshop is voor jou en degene die bij je bevalling aanwezig is. Dit kan je partner zijn, maar bijvoorbeeld ook je moeder, zus of vriendin.

Handig om te weten: 

  • De studio heeft 2 zalen, kijk goed in momoyoga in welke zaal de les is. In zaal 2 is er een lift aanwezig.
  • Het is prettig om voor de eerste les 10 minuten eerder aanwezig te zijn.
  • Neem een doek/yogamat mee om over onze yogamat heen te leggen en een handdoekje voor over een kussentje.
  • Zorg dat je makkelijk zittende en schone kleding draagt. De les is op sokken of blote voeten.
  • Zet je telefoon uit tijdens de les (ook de trilstand)
  • informeer de docent altijd over eventuele blessures of gezondheidsklachten.

Voor meer informatie neem contact op via: info@yogastudiosantpoort.nl