Baby Yoga & Massage

Samen met je baby op yogales! Dat kan bij ons vanaf dat je baby zes weken oud is.

Heerlijk een uurtje voor jezelf en je baby, waarin je leert hoe je je baby kunt masseren en waarin jullie samen rustgevende oefeningen gaan doen. Daarmee wordt je band met je kind alleen maar nog sterker.

De lessen baby yoga &massage worden aangeboden in een reeks van 4 lessen. Je kan je voor elke serie aanmelden. Deze lessen zijn voor baby’s vanaf 6 weken.

Elke maand is er op zaterdag een workshop Ouder en Kind Yoga voor verschillende leeftijden. Deze lessen zijn los te volgen.

Data Baby Yoga & Massage
9-16-23-30 januari
6-13-20-27 februari
5-12-19-26 maart
2-9-16-23 april
7-14-28 mei 4 juni
18-25 juni 2-9 juli

Tijd: 10.30 tot 11.30 uur
Bijdrage: 4 lessen voor €60,-
Docent: Mieke Holtermans
Locatie: zaal 1, Narcissenstraat 1F

Data Ouder & Kind Yoga: 
zaterdag 1 februari
9.30 – 10.30 uur ouder en dreumes yoga 1 – 2,5 jaar
10.45 – 11.45 uur ouder en baby yoga 4 maanden – 1 jaar.

Bijdrage: 15,-
Docente: Mieke Holtermans
Locatie: zaal 1, Narcissenstraat 1F

Aanmelden: info@yogastudiosantpoort.nl

BABY YOGA (4-weekse workshop)
Het belang van het contact tussen jou en je kind
Tijdens de zwangerschap is er negen maanden lang sprake geweest van een intieme verbinding tussen jouw en je baby. Je kunt het leven in een baarmoeder vergelijken met een constante beleving van massage door de bewegingen die jij maakt. Daarnaast hoort je kindje je hartslag. Hij gaat als het ware mee in jouw ritme en is zo constant met jou verbonden. En ook na de geboorte is het contact met de ouders het meest van belang. De mate waarin een kind zich welkom, veilig en bevestigd voelt is bepalend voor het basisgevoel van waaruit het nu, maar ook het verdere leven, zal handelen.

Hoe draagt Baby yoga hieraan bij?
Baby yoga is een hele fijne, liefdevolle manier om te werken aan de onderlinge band. Massage en liefdevolle aanrakingen en bewegingen helpen je baby om zich bewust te worden van zijn fysieke lichaam en om zich welkom, veilig en bevestigd te voelen. Naast dat aanraking bijdraagt aan een gevoel van geborgenheid en verbondenheid met de ouders, hebben baby’s aanraking nodig om tot ontwikkeling en groei te kunnen komen. Ze leren door aangeraakt te worden!

Tijdens Baby yoga gaat het vooral om samen plezier en ontspanning ervaren. Je mag gewoon even zijn met je baby. Even helemaal niets moeten, alleen met je aandacht bij je kindje zijn en alles om je heen te laten voor wat het is…

Hoe is de workshop opgebouwd?
De workshop bestaat uit een serie van 4 lessen. Tijdens de lessen leer je verschillende yoga- en massagetechnieken gecombineerd met liedjes, versjes en spelletjes, die je in het dagelijkse leven met je baby kunt integreren. Door opbouwende massageoefeningen te combineren met bewegingsreeksen waarbij prikkels en ontspanning voldoende afgewisseld worden, raken baby’s en jonge kinderen op speelse wijze gewend aan positieve aanrakingen en stimulerende bewegingen. Je leert je baby te troosten, met hem te communiceren, versterkt de onderlinge band en word je bewuster van de intuïtieve band tussen jouw en je kindje. Aan het einde van elke les is er ruimte om ervaringen te delen met de andere aanwezige ouders, want ook dat kan in deze fase soms heel erg fijn zijn!

Met Baby yoga werk je dus aan een stevig fundament waar je kind de rest van zijn leven zijn voordeel mee kan doen!