Petra Ferwerda

Jaren geleden ben ik begonnen als kliminstructeur, dit deed ik naast mijn werk als pedagogisch hulpverlener. In 2004 heb ik me volledig omgeschoold tot allround sportinstructeur, Pilates docent en personal trainer. Sinds 2010 heb ik mijn eigen bedrijf.

Van nature ben ik een bewegelijk type dat van stilzitten niet vrolijk wordt. Ik ben een buiten mens.
Ik ben allround klimmer, zowel sportklimmer als alpinist en doe af en toe een expeditie.
Mijn persoonlijke hoogtepunten waren de beklimming van de Aconcagua (Argentinië) en Denali (Alaska), en het jaar wat ik al klimmend doorbracht van Noord-Alaska tot Zuid-Chili. Dagen zwerven door onherbergzame en ruige plekken waarbij je flink moet afzien en je je grenzen soms behoorlijk moet verleggen. Om daarna trots terug te kijken, denkend ” ik wist niet dat ik het in me had”.
Om genoeg stabiliteit en kracht te hebben tijdens het klimmen, ben ik jaren geleden Pilates gaan doen. Ik ging ineens stukken beter klimmen. Pilates vond ik zo fijn en nuttig om te doen, dat ik daarin mijn diploma heb gehaald en ben gaan lesgeven.

In mijn lessen leer ik je efficiënt gebruik te maken van je kracht. Door het gebruik van een small-ball doe ik een beroep op je balansgevoel. Spelenderwijs wordt je steeds stabieler, krachtiger en flexibeler.

Namaste