Paula Winkelaar

 

Door elke yogapractice groei ik, niet alleen lichamelijk, maar ook als mens. Yoga maakt me stil en in die stilte voel ik vooral blijdschap. Niet voor niets roep ik altijd dat yoga me blij maakt, het is thuiskomen terwijl je eigenlijk nooit weg bent geweest.

In mijn lessen wil ik mensen inspireren om te luisteren naar de signalen van je lichaam en leren om te voelen naar wat je lichaam jou verteld,  omarmen wat er is en vertrouwen op wie jij werkelijk bent.

Samen met Caroline ben ik de mede-eigenaar van Yogastudio Santpoort. Met veel liefde hebben we deze studio sinds 2010 opgebouwd met behulp van ons mooie docententeam en natuurlijk alle deelnemers.

Bij Yogastudio Santpoort geef ik diverse vormen van yoga. slow flow/stress relief en Well woman yoga, zwangerschapsyoga en restorative yoga.

Al enige jaren ben ik een trouwe leerling van Judith Hanson Lasater en haar dochter  Lizzie Lasater.  Met veel plezier volg ik diverse trainingen op het gebied van Restorative yoga, pranayama en experiential anatomy.

In februari 2019 heb ik de IRest level 1 Yoga nidra teacher training van James Reeves gevolgd.

Vele trainingen/opleidingen en docenten hebben mij geinspireerd en komen samen in mijn lessen.
Mijn opleidingen en trainingen zijn ooit begonnen bij de poweryogaopleiding, ashtanga/vinyasatrainingen en anusara opleiding.
Ik ben mij gaan verdiepen in yoga voor vrouwen in elke fase van hun leven.
Zwangerschapsyoga, postnatale yoga (met baby), well woman yoga en therapie (fertiliteit, menstruatie, (pre en post) menopause) Deze opleidingen heb ik gevolgd onder de bezielende begeleiding van Francoise Freedman van Birthlight in de UK.
Bij David Lurey en Mirjam Wagner heb ik de opleiding Yogatherapie gevolgd.

Sinds 2013 ben ik naast yogadocente ook doula (spreek uit doela). Ik begeleid zwangeren en hun partners tijdens de zwangerschap en de bevalling. Nu ben ik al vele bevallingen verder en een hoop ervaring rijker.
Ik heb de training gedaan van Gail Tully van Spinning babies en de Rebozotrainingen van Thea van Tuyl.

Niet alleen yoga is voor mij een inspiratiebron, maar ook de lessen die ik heb gevolgd bij bewegingstherapeute Mida schutte. Zij heeft mij inzicht gegeven in alle facetten van bewegen, zowel op het gebied van het ontstaan van beweging als op therapeutische wijze toepassen van bewegingsvormen.

Al deze prachtige vormen van bewegen, ademen en bewustzijn komen terug in mijn lessen en ik hoop dat je er net zo veel plezier en inspiratie uit haalt als ik dat doe.

Namasté
Paula

 

 

Docent worden bij Yogastudio Santpoort?

Yogastudio Santpoort is altijd op zoek naar yoga-leraren die haar aanbod kunnen verrijken. Mocht je interesse hebben stuur dan een mail naar info@yogastudiosantpoort.nl. We laten snel iets van ons horen.