Nadia Bersee

Zo’n vier jaar geleden begon ik met yoga bij Yogastudio Santpoort. Daar is mijn liefde voor yoga begonnen. Op de mat werd ik mij bewust van mijn ademhaling en de gedachtes die er allemaal in mij omgaan. Wat was het een bevrijding om te ervaren dat ik bij die ademhaling altijd kan terugkeren, ook in het leven naast de yogamat. Door mij te verbinden met mijn ademhaling en beweging, vond ik de verbinding met mijzelf. En door de verbinding met mijzelf te ervaren, kon ik mij echt verbinden met de mensen om mij heen.

Het bewegen op de ademhaling voelt als een soort dans voor mij, een dans van het leven die je soms uitdaagt.
Yoga werd een passie voor mij en besloot in 2020 de Vinyasa opleiding te volgen bij Glow in Haarlem omdat ik mijn enthousiasme voor yoga graag met anderen wilde delen.

De opleiding was enorm leerzaam, naast yoga filosofie leerden we ook veel over het menselijk lichaam, de verschillende houdingen en modificaties maar vooral leerde ik veel over mijzelf.

Dat was niet altijd even makkelijk, op de mat kon ik mijzelf soms flink tegenkomen. Als ik weer in bepaalde houdingen stond die ik niet even makkelijk vond begonnen de gedachten de overhand te nemen. Juist dat soort momenten waren (en zijn nog steeds) enorm leerzaam voor mij.

Yoga is voor mij een liefdevolle spiegel met het leven naast de mat. Het maakt mij bewust van gedachten en patronen maar ook van totale overgave en acceptatie. Ik leerde te ‘zijn’ met de gedachten in mij, in plaats van ertegen te vechten. De opleiding was een enorme verrijking van mijn leven en ik kan niet wachten dit met anderen te delen in mijn yogalessen.

Mijn droom is uitgekomen: ik geef nu les in de studio waar mijn prille liefde voor yoga ooit begon. Ik kijk er ontzettend naar uit om samen verbinding te maken met de ademhaling, de geest, beweging en daarmee de ‘flow of life’.