Martine van der Zwet

Yoga is voor mij…. Meditatie in beweging, yoga brengt mij in balans en maakt mij bewuster, niet alleen op de mat, maar vooral ook in het dagelijks leven.

Ongeveer tien jaar geleden kwam ik in aanraking met yoga. Het was fijn om yoga te beoefenen naast expressieve dans-workouts. Op dat moment wist ik nog niet precies wat mij zo aantrok in de yoga. Yoga heeft sindsdien altijd wel een rol in mijn leven gespeeld, al vond ik het voorheen vooral fijn dat ik er soepeler en sterker door werd.

Toen ik zwanger raakte ben ik bij Paula zwangerschapsyoga gaan volgen. Op dat moment werd dat een uur helemaal voor mezelf en kon ik de verbinding met mijzelf en met mijn kindje vinden. Na de geboorte van mijn zoontje ben ik door gegaan met het volgen van yogalessen en begon ik steeds meer passie voor yoga te krijgen. Yoga werd een belangrijk onderdeel van mijn leven en heeft mij vooral in deze periode veel over mezelf geleerd. Yoga leerde mij om naar binnen te keren, de stilte in mezelf te zoeken en ik heb geleerd om beter naar mijn lichaam en mijn geest te luisteren.

Al een aantal jaar had ik een (stille) droom om een yoga opleiding te volgen om meer verdieping te vinden. In 2017 heb ik mijn hart gevolgd en ben ik gestart met de Johan Noorloos Teacher Training Vinyasa bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Deze ongelooflijk verrijkende opleiding met inspirerende docenten heeft mijn yogareis heel veel gebracht. Ik heb mezelf veel beter leren kennen, wat af en toe ook best confronterend was, maar ik ben als mens enorm gegroeid. En wat is er mooier dan dit warme gevoel wat yoga geeft, door te geven aan anderen?

Yoga betekent verbinding. Op de yogamat verbind je je lichaam en geest door middel van ademhaling. Maar het gaat niet alleen om de verbinding met jezelf, yoga gaat ook over verbinding met alles en iedereen om je heen.

Namasté

Martine