Marjolein Blaauwbroek

Hoe heb ik ooit kunnen leven zonder yoga? Dat is een vraag die bijna dagelijks door mijn hoofd gaat. Elke ochtend rol ik vanuit mijn bed op mijn yogamatje voor de zonnegroet, een vloeiende serie houdingen en pranayama’s (ademhalingsoefeningen) en een afsluitende meditatie. Ontspannen, maar gefocust en dankbaar ga ik zo de nieuwe dag tegemoet.

Simpelweg ZIJN
Yoga brengt mij veel: naast een betere houding, een sterk torso en een flexibel lichaam brengen de bewegingen mij rust. Een rust die doordringt in alle cellen van mijn lichaam. Ik ren niet meer als een kip zonder kop rond om die overvolle agenda te volgen. Ik ben mij meer bewust van mezelf en alles om mij heen. Opeens zie ik de gekleurde bloemetjes in de tuin van de buren, of kan ik gewoon even niets doen en om mij heen kijken. Hoe zweverig het misschien ook klinkt, simpelweg ZIJN.

Yoga is union
Met het oog op de belachelijke toename van burn-outs en depressies om ons heen wil ik graag een beetje rust en warmte delen. Mijn yoga guru uit India vertelde mij dagelijks: “Yoga is union” Eenheid, verbinding. Verbinding met jezelf, de natuur en ook met de mensen om je heen. Alles is met elkaar verbonden. Ik hoop door yogalessen te geven en meditaties te begeleiden een ontspannen, positieve golf in beweging te zetten, want alles wat je aandacht geeft groeit.

Yogaverslaafde
In 2016 heb ik in Rishikesh (India), the place to be voor elke yogaverslaafde, mijn Hatha Teacher Training gehaald. Hierdoor is yoga niet alleen meer mijn hobby, maar ook mijn beroep geworden. Daarnaast ben ik lid van Art Of Living, heb ik verschillende mindfulness/meditatie cursussen en retraites gevolgd en vind ik het heerlijk om mantra’s te zingen.

Ik geef Hatha, Flow en Stress Relief, zowel binnen als buiten. Want wat is er fijner als een yogalesje tussen de grassprietjes of op het strand? Vanuit mijn dansachtergrond hou ik van dynamische lessen, waarin de houdingen met een flow zijn verbonden met elkaar en waarin we onze adem gebruiken als leidraad, zodat de spieren en mind langzaam ontspannen.

“Alles wat je aandacht geeft groeit”