Jacqueline Kock

Volgens mijn moeder kon ik eerder dansen dan lopen, het was dan ook niet meer dan logisch dat ik hier iets mee ging doen. Naast dat ik zelf veel heb gedanst ben ik dus les gaan geven in jazzdance. Vervolgens ben ik mij in de jaren negentig gaan ontwikkelen tot aerobicsdocent (zo heette dat toen) 22 jaar lang gaf ik allerlei vormen van aerobics in Amsterdam en omstreken. Gaandeweg kwam ik in aanraking met pilates en yoga. Ik vergeet nooit mijn eerste yogales, ik ging met meer energie de deur uit dan dat ik binnenkwam…! Daar wilde ik meer van weten en ben mij langzaamaan gaan verdiepen in yoga. Er volgde een periode van het volgen van allerlei yogastijlen bij verschillende leraren. Tot ik de vorm had gevonden die mij toen het meest aansprak. Dit werd Poweryoga! Na het behalen van mijn diploma tot poweryogadocent in 2011, ben ik yogalessen gaan geven. De poweryoga heeft inmiddels plaats gemaakt voor Vinyasa/Flow-yoga, omdat ik er achter kwam dat deze vorm nog beter past bij mij als persoon.

In 2016 heb ik de 200 uur Yinyoga opleiding gevolgd bij Anat Geiger en Marcel van de Vis Heil van Yogagarden. Sindsdien geef ik ook Yin lessen en een combi van Yin en Vinyasa: Yin-Yangyoga…

Een mooie combi van actieve yang houdingen en de rustige verstillende yin houdingen. Ik ervaar zelf al een aantal jaar wat yin yoga voor je kan doen op zowel fysiek als mentaal vlak, ik blijf me er over verwonderen, ik noem het ook wel wonderyoga. Ik weet nog heel goed mijn eerste Yinles, ik vond het helemaal niks, het deed zeer, ik werd geconfronteerd met mijn fysieke beperkingen en ik leerde dat ik toch echt wel ongeduldig was en liever lastige situaties uit de weg wilde gaan. Zo doende liet ik de yin na de eerste kennismaking ook een tijd links liggen…maar ik werd er toch nieuwsgierig naar en gaf het een tweede kans. Gelukkig maar! Ik stelde mij er nu voor open en leerde hierdoor mijn lijf en mijn hele doen en laten veel beter kennen. Je legt jezelf echt onder de loep…en dit gebeurt elke keer opnieuw en dat maakt Yin voor mij inmiddels onmisbaar in mijn yoga beoefening. Ook als mooie tegenhanger van alle Yang in het dagelijks leven.

Bij Yogastudio Santpoort geef ik ook Yogalates, een combinatie van yoga en pilates. Het beste van twee werelden in een les. Stiekem mijn favoriete les om te geven en te ondergaan.

Naast de lessen die ik geef werk ik als begeleider met mensen met een verstandelijke beperking. Maak ik vele wandelingen met mijn lieve WhippetX Rosie en speel ik  een beetje gitaar en sinds kort ukelele en zing er ook nog bij! Maar dit puur voor de lol!

Leuk om je te zien in een van mijn lessen!