Gertrud de Witte

Mijn eerste kennismaking met yoga vond ruim tien jaar geleden plaats. Ik volgde een serie hatha yogalessen, maar het kon me niet zo ‘bekoren’ en ik stopte er weer mee.  Toen ik jaren later met een burnout thuis zat kwam kwam ik opnieuw in aanraking met yoga. Gewoon sporten zat er even niet in en ik wilde toch graag bewegen, bewuster met mijn lichaam omgaan en een stukje rust vinden.

En toen was ik verkocht! Ik genoot van mijn yogalessen en merkte hoeveel ik ervan opknapte en hoeveel het me bracht. Eenmaal weer fit begon ik verschillende yogavormen te proberen en kwam uiteindelijk terecht bij wat intensievere yogavormen als Vinyasa flow en Ashtanga yoga.

Ik werd zo blij van het doen van deze yoga dat ik in 2012 besloot de Vinyasa Yogaopleiding te gaan doen bij Johan Noorloos, Marcel van de Vis Heil en Anat Geiger (YogaTeacher).  De yogaopleiding was voor mij een intense en mooie periode van veel leren en oefenen. En vervolgens heb ik in mei 2014 de Yin Yoga-opleiding gedaan bij José de Groot. Yin yoga is een vorm van yoga waar ik een aantal jaren geleden kennis mee maakte en vond het meteen heerlijk! Ook een prachtige vorm van yoga, met een filosofie die mij erg aanspreekt. En voor mij een fijne combinatie met de wat actievere yogasoorten.

Eerder volgde ik opleidingen/trainingen op o.a. het gebied van NEI-therapie, NLP, coaching & counselling, traumawerk, familie-en organisatieopstellingen, emotioneel lichaamswerk en mindfulness. Als WerkgelukCoach ben ik me steeds meer gaan beseffen hoe alles met elkaar in verbinding staat: het fysieke, mentale, emotionele en spirituele in een mens. Ik zag  steeds meer welke belangrijke rol yoga kan spelen in het gelukkig, fit en vitaal zijn, zowel op privé- als werkvlak. En die visie wil ik graag meer uitdragen en meer integreren in mijn werk en leven.

Yoga betekent voor mij: bewustzijn, bewegen, tijd voor mezelf, inspanning en ontspanning, uitdaging, plezier en rust. Tijdens de yoga ben ik me gewaar van mijn fysieke, mentale, emotionele en spirituele staat en neem ik de tijd om even stil te staan bij hoe het met mij gaat. Het brengt me ontspanning als ik gespannen en druk ben, het geeft me energie als ik me futloos voel en het maakt me blij als ik even niet zo lekker in mijn vel zit. En een mooie bijkomstigheid is dat mijn lichaam er steeds sterker en soepeler van wordt.

Ik hoop dat ik mijn inspiratie ook aan jou mee kan geven en dat ik je binnenkort mag ontmoeten in een van mijn lessen.

Namasté,

Gertrud