Caroline Oosthoek

Na verschillende vormen van yoga beoefend te hebben, kwam ik in aanraking met Ashtanga Vinyasa Yoga. Een prachtige vorm, waarbij je evenwicht, kracht en lenigheid ontwikkelt, dit alles op het ritme van je adem, om uiteindelijk je zelfbewustzijn te vergroten.
Ik werd al snel sterker, en niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Yoga leert me om met mijn aandacht naar binnen te keren, luisteren naar mijn innerlijke stem en dicht bij me zelf te blijven.  Stilte in jezelf ervaren is heel  waardevol.

Ik was zo enthousiast dat ik besloot in 2009 de Flow & Vinyasa yoga opleiding te volgen bij YogaTeacher van Johan Noorloos, Marcel van de Vis Heil en Anat Geiger (200 uur) .
In juni 2012 heb ik ook de tweede module (Techniek, Anatomie en Psychologie) bij Yogateacher afgerond.
In juni 2014 heb ik de derde module (Yin Yoga en Chakra studies) afgerond (100 uur).

Vanaf dat moment ligt mijn hart bij de yin yoga. Yoga is een oneindige reis, en hoe mooi  is het om je hierin te blijven verdiepen. Samen met anderen, bij geweldige docenten:
– 2016: Yin yoga training, Mirjam Wagner (50 uur)
– 2016: Yin Yang teacher training (organs & meridians), David Lurey & Mirjam Wagner (150 uur)
– 2017:  Yin yoga advanced Training, Mirjam Wagner (20 uur)
– 2018: Level II Insight Yoga Teacher Training Intensvie Mindfulness and Inner practices in Yin yogaSarah Powers (30 uur)
– In 2018 hebben Paula en ik samen de Pranayama Intensive gevolgd bij Judith Lasater (30 uur)
– In 2019 heb ik samen met Paula de iRest Level 1 Yoga Nidra Training gevolgd bij James Reeves (32 uur)
– En in mei van dit jaar ga ik naar Paul Grilley voor de basis yin opleiding (altijd goed om weer te herhalen:).

Paula en ik kenden elkaar al vanuit Santpoort en toen we allebei een yoga-opleiding hadden gedaan ontstond al gauw het idee samen yogales te geven in Santpoort-Noord.  Dit zijn we gaan doen vanaf januari 2010.

Ik vind het een eer om yoga door te kunnen geven aan anderen. Gelukkig is het nooit klaar en blijf ik leren. Iedere dag opnieuw, van mijn eigen practice, van jullie en ook van inspirerende leraren, waar ik graag naar toe blijf gaan.
In mijn lessen besteed ik vooral aandacht aan de juiste uitvoering en techniek  van de houdingen en het gebruik van de adem. Zo voel je je levensenergie (prana) weer stromen, kun je met je aandacht naar binnen keren en word je van binnen en buiten krachtiger.

‘Door de stilte in je zelf te ervaren, voel je de verbinding met de ander’

 

 

 

Docent worden bij Yogastudio Santpoort?

Yogastudio Santpoort is altijd op zoek naar yoga-leraren die haar aanbod kunnen verrijken. Mocht je interesse hebben stuur dan een mail naar info@yogastudiosantpoort.nl. We laten snel iets van ons horen.