Angelique van Rossum

Yoga inspireert mij niet alleen omdat je er een soepeler, sterker en gezonder lichaam van krijgt, maar ook door de stilte en rust in jezelf te vinden. Dit alles zorgt er voor dat je beter in balans komt en blijft. Voor mij is yoga niet alleen de verbinding tussen lichaam en geest, maar ook het verbinden van mensen!

Bewegen is altijd een rode draad in mijn leven geweest. Toen yoga op mijn pad kwam lag eerst de nadruk op het fysieke deel. Later kwam het proces van inzicht, acceptatie en bewustwording. Dit gaf mijn leven een andere richting. Om mij meer te verdiepen in (alle aspecten van) yoga heb ik de teachertraining Vinyasa (200 hrs) en daarna Yin (200 hrs) gevolgd bij YogaGarden. Daarnaast ben ik aan verschillende doelgroepen yogalessen gaan geven.

Ik heb gemerkt en ervaren dat yoga een positief effect heeft op zowel de fysieke als mentale gezondheid van de mens. Daarom ben ik de Advanced Studies van de Sva-Dharma teacher training Heart & Mind (350 hrs) path Mindfulness en Mindful Yoga Therapy van Delight gaan volgen om mij te verdiepen hoe je mindfulness en yoga kunt toepassen als therapeutische ondersteuning.

Mijn lessen zijn gevarieerd, waarbij ik je laat kennismaken met verschillende ademhalingstechnieken en met milde tot meer intensieve en dynamische yogahoudingen. De nadruk van mijn lessen ligt vooral op de connectie tussen ademhaling, beweging en bewustzijn. Ik probeer de deelnemers te stimuleren om in het huidige moment te blijven en het beste uit henzelf te halen.

Via mijn bedrijf Innerpeace Yoga geef ik yogales bij verschillende yogastudio’s en bedrijven. Daarnaast werk ik in een Penitentiaire Inrichting, waar ik ook yogalessen aan gedetineerden geef. Ik blijf mezelf ontwikkelen door workshops te volgen bij verschillende (inter)nationale docenten.

Yoga heeft mij veel gebracht en het helpt mij om mijn eigen pad te (blijven) vinden. Het is een manier van leven geworden. Ik ben daar dankbaar voor!