Roll & Release workshop (zondag 1 november)

Datum: zondag 1 november (onderlichaam)
Tijd: 13.30-16.00 uur
Docent: Caroline
Locatie: Zaal 2 (Burg. Weertsplantsoen 112/2e etage)
Bijdrage: ‘special members’: 25 euro, niet leden: 30 euro (incl. een setje ballen)

Myofascial (muscle) release (MFR) & Myo yin

Heb je gevoel dat de energie blokkeert in je armen en handen? Sport je veel en ervaar je veel spanning en stijfheid in je benen en bilspieren? Heb je
Voelt je lichaam in z’n geheel gespannen en stijf aan en heb je behoefte aan een goede bindweefselmassage?  Dan is deze workshop voor jou!

Caroline heeft in juni een Fascia Release training gevolgd en veel geleerd over hoe je massage/therapie balletjes kunt gebruiken om het bindweefsel weer soepel te maken en wil jou heel graag kennis laten maken met deze mooie zelf massage tool!

Zelfmassage of Myofascial Release (algemeen bekend als MFR) maakt gebruik van verschillende technieken. Door aanhoudende druk uit te oefenen op myofascia (spieren), zorgt dit voor ontspanning en verbetering van het herstelproces van je lichaam, maar vermindert ook je klachten als spierpijn, spierknopen en uitstralingspijn.
MFR werkt heel goed bij het herstellen van je natuurlijke lichaamsfunctie, mobiliteit, je houding en het verbetert je algehele gezondheid.

Tijdens deze workshop leer je verschillende technieken met behulp van props (tennisballen, foam golfballetje, yogablok, etc.).
Ook zullen we deze techniek toe passen tijdens (yin) yogahoudingen (myo yin)
Je krijgt twee tennisballen en een foam golfballetje, zodat je er ook thuis mee aan de slag kan.

Yoga ervaring is niet nodig om aan deze workshop deel te nemen.

Aanmelden: info@yogastudiosantpoort.nl of via Momoyoga