´Because we carry´

´Wees de verandering die je wilt zien in de wereld´

Net als vorig jaar staat december in het teken van ´Because we Carry´en is dat het goede doel waar we voor gekozen hebben!

Hoe gaan we bijdragen:

  • Financiële bijdrage: het geld wat we normaal uitgeven aan kerstattenties, gaat nu direct naar de stichting Because we Carry. In de studio zal t/m 23 december een donatiebus staan waar je, als je wilt, een bijdrage in kunt doen
  • Op vrijdagavond 7, 14 en 21 december zijn er fijne specials: Midwinter Surprise, Yin special en een Yoga nidra Kerstspecial.  Alle vrijwillige bijdragen voor deze les gaan direct in de donatiebus voor Because we Carry
  • Als je zelf iets wilt doen kijk op http://www.becausewecarry.org/ en volg ze op facebook https://www.facebook.com/Becausewecarry/

De totale opbrengst wordt gebruikt voor het aanschaf van buggy´s. 

Waarom we gekozen hebben voor dit goede doel
In deze tijd van overvloed willen we ons graag verbinden met de mensen die het niet zo goed hebben. En dan zijn er natuurlijk heel veel goede doelen en situaties waar je voor kunt kiezen.
Deze stichting is in 2015 opgericht door een aantal yogadocenten. Zij zijn naar Lesbos vertrokken om daar hele praktische hulp te verlenen (in eerste instantie draagdoeken voor moeder en baby).
Tot op de dag vandaag is daar de campus actief, en heel erg nodig.
We voelen ons verbonden met deze stichting omdat het opgericht is door yogadocenten. We kunnen direct een bijdrage leveren en de activiteiten die ze doen staan dicht bij ons. Wist je dat ze ook yogales geven (o.a. op onze oude zwarte yogamatten!).
Daarnaast vinden we het belangrijk dat het een stichting is waarvan we weten dat het geld direct wordt gebruikt voor mensen die het daar nodig hebben.

Kijk even naar deze video. Het is prachtig weergegeven wat de organisatie doet en hoe onze hulp nodig is.

 


AANVULLENDE INFORMATIE van BECAUSE WE CARRRY zelf

Hoe Helpen We?

Wij geven gewone mensen uit Almelo, Bergen, Rotterdam of waar dan ook de kans om het verschil te maken voor gewone mensen, die gevlucht zijn vanwege oorlog, conflict of een natuurramp vanuit o.a. Syrië, Afghanistan, Congo en Irak.

Because We Carry zorgt ervoor dat een stukje heling al begint op de CampUs. Vol trauma, een jaar uit een plastic bakje eten, niks doen en medicijnen slikken om de pijn maar niet te hoeven voelen, maakt integreren in een vreemd land naar ons idee echt heel moeilijk. Mensen ‘moeten’ zich weer wat beter voelen voordat ze doorreizen.

* We organiseren elke dag voor jong en oud activiteiten.

* We maken met elkaar en voor elkaar elke dag 1000 ontbijtjes #geenvullingmaarvoeding

 

Waar Helpen We?

Wij zijn actief op CampUs Kara Tepe op het Griekse eiland Lesbos.  90% van de CampUs bestaat uit gezinnen waarvan bijna de helft kind is. Kara Tepe is de plek waar de meest kwetsbare worden opgevangen.

 

Wie Helpen We?

Op aarde is alles immers met elkaar verbonden. Dus organiseren we met elkaar, elke dag voor jong en oud activiteiten. Door ons  te verbinden ontstaat er veilige ruimte voor nieuwe levenskracht.

Jij Helpt!

We werken met week missies zodat iedereen zijn steentje bij kan dragen. Wanneer je BWC een week komt helpen zorg je, naast dat je je handen uit de mouwen steekt op de CampUs, ook de zo nodige bewustwording in je eigen netwerk.

Je gaat namelijk je vrienden, familie en collega’s om steun voor jouw missie vragen. Je team bestaat uit 7 mensen en de kosten voor een week BWC en al haar taken op Kara Tepe zijn €8.000,- euro. Dus zelf ga je je best om net iets meer dan €1.000,- in de grote pot te doen. Je reis, eten en vervoer betaal je zelf, maar je kan gratis slapen in ons gezellige team huis. Belangrijk is dat je hard kan werken, flexibel bent en dat je je glimlach meeneemt!

#nietlullenmaarpoetsen #maakveranderingnietteingewikkeldbegingewoon #kleinebeetjeshelpen

Help us: volunteers@becausewecarry.org

Donate: http://www.becausewecarry.org/doneren/
Questions: info@becausewecarry.org
www.becausewecarry.org