Women’s Selfcare Yoga Day Retreat; Balance your Hormones (zaterdag 16 november)

Datum: zaterdag 16 november
Tijd: 10.00-17.00 uur
Docent: Paula Winkelaar
Prijs: incl. thee, versnaperingen en lunch €75,-
Locatie: Zaal 1

Herken je dat, van die buien die zomaar opkomen (boos, geïrriteerd, emotioneel, humeurig etc.) Of het gevoel van niet jezelf zijn, moe en het gevoel dat alles te veel is. Watten in je hoofd en er komt niets uit je handen… Veel van deze klachten kunnen komen omdat je hormonen uit balans zijn.

Denk hierbij aan een onregelmatige cyclus, klachten rondom je menstruatie, PMS, een veranderende hormoonhuishouding in de fase voor (perimenopauze), tijdens en na de menopauze.

Deze dag wil ik je laten ervaren wat je zelf kunt doen om je lichaam te laten hertellen in haar natuurlijke balans, en hoe je dit in je dagelijks leven kan integreren.

In de ochtend gaan we zachte openende oefeningen doen vanuit de Well Woman Yoga gericht op je buik en bekken, gecombineerd met meditatie en ademhalingsoefeningen.
Na de lunch gaan we ontdekken wat restorative yoga voor je kan doen in deze fase van je leven. De diepe ontspanningen in comfortabele ondersteunende houdingen zijn speciaal gericht op het vrouwelijke lichaam en zullen je helpen om je klachten te verlichten. Een belangrijk onderdeel van deze dag is ook hoe we zelf omgaan met ons vrouwelijk lichaam en alle veranderingen die we ervaren.
De dag is zo ingericht dat je naar huis gaat vol ideeen en oefeningen die je zelf kunt doen om goed voor jezelf te zorgen op de momenten dat je lichaam meer aandacht nodig heeft.