Rug yoga special (vrijdag 12 oktober)

Datum: vrijdag 12 oktober
Tijd: 19.30-21.00 uur
Prijs: 15 euro
Docent: Jette
Locatie: zaal 1

Heb jij regelmatig last van je rug en wil je graag van de pijn af? Wil jij leren hoe rug problemen ontstaan en hoe je ze kunnen verminderen of voorkomen?
Kom dan naar de workshop rug yoga met vilten matten en strips

Tijdens deze workshop leer je wat de meest voorkomende rugklachten zijn en hoe ze ontstaan. Daarna leer je hoe je met behulp van vilten matten en rubberen strips de meeste rugklachten kunt verminderen en voorkomen. Het is een workshop vol informatie, handige tips en makkelijke oefeningen, die je na de workshop zelf thuis kunt doen.

Wat is rug yoga met vilten matten en strips precies?
Door teveel of verkeerd te zitten en doordat je veelvuldig op een bepaalde manier loopt, staat en ligt komt de wervelkolom na verloop van tijd in een voorkeurshouding te staan. Deze voorkeurshouding zorgt voor dat de wervelkolom zijn oorspronkelijk vorm verliest en daardoor kunnen klachten ontstaan.

Door hulpmiddelen als vilten matten en strips te gebruiken kun je de klachten verlichten en voorkomen. Door druk te geven met deze hulpmiddelen op het lichaam van buitenaf werk je in op de diepere lagen van de wervelkolom, zoals diep liggende bindweefsel. Daarnaast stimuleer je de zenuwen van de wervelkolom.

Door regelmatig de oefeningen te doen verbeter je je lichaamshouding en je wervelkolom krijgt weer de juiste vorm. Je zult merken dat je rug vrijer kan bewegen en dat je meer ruimte ervaart in je borst, waardoor uiteindelijk klachten zullen verdwijnen.