Workshops

RESTORATIVE YOGA SPECIAL

Datum: vrijdag 19 januari
Tijd: 19.30-21.30 uur
Prijs: 15 euro
Docent: Paula
Locatie: Zaal 1 (Narcissenstraat 1F)

Restorative yoga is een vorm van yoga waarbij je langere tijd in een houding  blijft ondersteund door diverse props (dekens, kussens etc). Hierbij ligt niet de focus op het rekken en strekken van het lichaam, maar juist op het volledig ontspannen van het lichaam. De diepe ontspanningen geven je lichaam de tijd om van binnenuit een nieuwe balans te vinden en te herstellen.

_____________________

YOGA INTRODUCTIE PROGRAMMA

Datum: zaterdag 20 januari 2018
(drie proeflessen kun je volgen ná de workshop, zie hiervoor het lesrooster)
Tijd: 9.30-11.30 uur
Prijs: 45 euro (basisworkshop zaterdag + drie yoga proeflessen)
Volg je al les bij ons maar wil je wel deze workshop volgen, dan betaal je 20 euro
Docent: Caroline Oosthoek
Locatie: Yogastudio Santpoort, zaal 2 (Burg. Weertsplantsoen 110/1e etage)

Altijd al eens willen beginnen met yoga, maar geen idee of dit iets voor je is? Dan kun je nu meedoen aan het Yoga introductie programma.
Dit introductie programma is voor iedereen – mannen en vrouwen, atleten en lichamen die niet veel bewegen. Je eigen lichaam is je uitgangspunt en vandaar uit zal je de minder sterke gebieden sterker maken, de gespannen plekken loslaten en flexibeler worden. Yoga is leuk en het kan inspireren een levenslange reis te beginnen.
Speciaal voor de beginnende yogaleerling hebben we een workshop ontwikkeld waarin je kennis maakt met de basistechnieken van yoga. We leren je de belangrijkste houdingen, het gebruik van de adem, en hoe je verbinding maakt tussen lichaam en geest. Na deze workshop heb je een goede indruk van de diverse yogavormen en biedt het je een solide basis om de yogalessen in onze studio te volgen.

___________________________________

MINDFULNESS TRAINING

Data: 8x zondagavond
Data training: start zondagavond 28 januari
Tijdstip
: 19.30-21.00 uur
Prijs: 195,– incl. wekelijks uitwerking van de bijeenkomst, digitale versies van meditaties en bodyscan
Docent: Astrid Burghout
Locatie: Yogastudio Santpoort, Narcissenstraat 1F

In de bijeenkomsten leer je:
- 8 lessen (19.30-21.00 uur op zondagavond) met oefeningen die ontleend zijn aan inzichtmeditatie: gericht op de ademhaling, lichamelijke gewaarwordingen en opmerkzaamheid en mindfulness yoga.
- 1x Stiltemoment, waarin we alle mindful technieken laten samenvoegen in een bewust moment van totale ontspanning (tijdens laatste bijeenkomst, deze bijeenkomst zal zijn van 19.00 – 21.30 uur)

___________________________________

MEDITEREN KUN JE LEREN

Data: vrijdag 2 februari, 9 maart, 6 april
Tijd: 19.30 – 20.30 uur
Locatie zaal 1 of 2
Prijs: €10,- per keer
Docent: Astrid Burghout

Heb je nog nooit gemediteerd en wil je mediteren integreren in je dagelijks leven?
Of heb je zelf wel eens gemediteerd maar heb je behoefte aan wat meer begeleiding? Dan kun je nu meedoen aan de workshop ´Mediteren kun je leren´. Deze avonden zijn ook los te volgen.
Tijdens deze avonden zul je o.a. verschillende meditatie technieken leren en  een goede meditatie houding aanleren. Ook zullen we ongeveer 20 minuten yoga doen, om uiteindelijk beter te kunnen zitten.
Als je meditatie integreert in je dagelijks leven zul je merken dat je rustiger wordt in je hoofd, je vergroot je zelfbewustzijn, je krijgt een betere relatie met je zelf en met de mensen om je heen, je kunt beter omgaan met stress, wat uiteindelijk leidt tot een betere gezondheid. Geef je op voor 1 of meerdere bijeenkomsten door een email te sturen aan info@yogastudiosantpoort.nl

___________________________

YIN  YOGA SPECIAL

Datavrijdag 9 februari, 9 maart
Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Docent: Caroline
Prijs: 15 euro

Yin yoga richt zich vooral op het ontspannen van je spieren. Tijdens deze les worden de houdingen ongeveer 3-5 minuten aangehouden, om zo tot de diepere lagen in je lichaam door te dringen, zoals bindweefsel, gewrichten, pezen en banden, maar ook om onze meridianen (energiebanen) te stimuleren. Het helpt om stijfheid, spanningen en blokkades los te laten en zo soepeler en energieker te worden.
Yin yoga geeft diepe ontspanning en brengt je in contact met de stilte in je zelf. Het is een mooie aanvulling op een dynamsiche yogastijl en een perfecte tegenhanger van het drukke snelle leven.

_____________________

YIN YOGA WORKSHOP XL

Datumvrijdag  13 april
Tijd: 19.30-21.30 uur
Prijs: 20 euro
Docent: Caroline Oosthoek
Locatie: Zaal 1 (Narcissenstraat 1F)

Ben je een yin liefhebber, of ben je nieuwsgierig wat yin yoga is? Dan is deze workshop iets voor jou!
Deze verdiepingsworkshop bestaat uit informatief gedeelte waarin o.a. anatomie en meridianen aan bod komen. Aansluitend geeft Caroline een extra lange yin yogales, speciaal voor de Lente. Door de uitgebreidere kennis over yin yoga zul je nog meer verdieping tijdens een yin yogales ervaren.
Deze workshop is geschikt voor iedereen, met of zonder yoga-ervaring, die geïnteresseerd is in de achtergrond van yin yoga. Je hoeft geen lid te zijn van onze studio om deel te kunnen nemen

______________

YOGARETREAT TENERIFE

Datum: zaterdag 13 t/m 20 oktober 2018
Locatie: Tenerife, Mandala de Masca
Docenten: Paula en Caroline

LOCATIE
Mandala de Masca is een yogaretreat centrum gelegen in de Masca Vallei op het prachtige Canarisch eiland Tenerife, waar het in oktober nog heerlijk weer is. Het is een geweldig mooie finca midden in de natuur en ligt op 45 minuten afstand van het vliegveld. Op de website  Mandala de Masca kun je een kijkje nemen om een beeld te krijgen. De finca staat die week exclusief tot onze beschikking.

PROGRAMMA

Aankomst zaterdag 13 oktober (om 17.30 uur zal er een openingsceremonie zijn en aansluitend het diner), vertrek zaterdag 20 oktober na het ontbijt.

Dagelijks (zondag tot en met vrijdag), globaal programma onder voorbehoud

 • yogasessie
 • ontbijt en vrije tijd
 • lunch en vrije tijd
 • yogasessie
 • diner
Gedurende de week zullen we verschillende uitstapjes maken: bezoek vulkaan en hippie strand, wandeling naar het strand met boottochtje en bezoek stadje.

TARIEVEN

 • 845 euro voor een 3- of 4-persoonskamer met privé badkamer (wordt alleen gereserveerd voor dames)
 • 945 euro voor een 2- persoonskamer met privé badkamer
Wat zit er bij de prijs inbegrepen:
 • 7 overnachtingen bij Mandala de Masca
 • 3 gezonde maaltijden per dag (met uitzondering van de aankomst- en vertrekdag)
 • koffie en thee
 • alle yogalessen
 • de uitstapjes die we maken
Wat zit er niet inbegrepen
 • vlucht en transfer (transfer is ongeveer 40 euro van en naar de locatie met gedeelde taxi)
 • reisverzekering
 • eventuele massages

Voor info en aanmelden info@yogastudiosantpoort.nl