Workshops

YIN YOGA SPECIAL 

Datum: vrijdag 5 oktober, 9 november, 14 december
Tijd: 19.30-21.30  uur
Docent: Caroline Oosthoek
Prijs: 15 euro

Yin yoga richt zich vooral op het ontspannen van je spieren. Tijdens deze les worden de houdingen ongeveer 3-5 minuten aangehouden, om zo tot de diepere lagen in je lichaam door te dringen, zoals bindweefsel, gewrichten, pezen en banden, maar ook om onze meridianen (energiebanen) te stimuleren. Het helpt om stijfheid, spanningen en blokkades los te laten en zo soepeler en energieker te worden. Yin yoga geeft diepe ontspanning en brengt je in contact met de stilte in je zelf. Het is een mooie aanvulling op een dynamische yogastijl en een perfecte tegenhanger van het drukke snelle leven.

_______________________________

RUG YOGA SPECIAL

Datum: vrijdag 12 oktober
Tijd: 19.30-21.00 uur
Prijs: 15 euro
Docent: Jette
Locatie: zaal 1

Heb jij regelmatig last van je rug en wil je graag van de pijn af? Wil jij leren hoe rug problemen ontstaan en hoe je ze kunnen verminderen of voorkomen?
Kom dan naar de workshop rug yoga met vilten matten en strips.
Tijdens deze workshop leer je wat de meest voorkomende rugklachten zijn en hoe ze ontstaan. Daarna leer je hoe je met behulp van vilten matten en rubberen strips de meeste rugklachten kunt verminderen en voorkomen. Het is een workshop vol informatie, handige tips en makkelijke oefeningen, die je na de workshop zelf thuis kunt doen.

__________________

YOGA NIDRA SPECIAL

Datum: vrijdag 26 oktober
Tijd: 19.30-21.30  uur
Docent: Marjolein Blaauwbroek
Prijs: 15 euro

Last van een herfstdipje?  Of gewoon behoefte aan diepe ontspanning of een momentje voor jezelf? Kom dan naar de Yoga Nidra special! Yoga Nidra, ook wel slaap yoga brengt je lichaam en geest in een diepe ontspanning. De yogi’s in India gebruiken deze techniek om diepere lagen van hun bewustzijn te zoeken. In het westen wordt het vooral gebruikt als ontspanningstechniek. Want 1 uur Yoga Nidra zou gelijk staat aan vier uur slaap! De special begint met een korte uitleg over Yoga Nidra. Wat zachte yogabewegingen om de energie in het lichaam aan te wakkeren en alert te maken. Het is niet de bedoeling dat we echt in slaap vallen. We zoeken de grens op tussen wakker zijn en slapen. De liggende meditatie duurt ongeveer een uur. We keren naar binnen door bepaalde ademhalingstechnieken en scannen langzaam het lichaam om dieper in de ontspanning te komen. Hierna volgen andere aanwijzingen, muziek en stiltes.

Ook als je geen lid bent van de studio ben je van harte welkom.

AanmeldenMomoyoga (leden) of email (info@yogastudiosantpoort.nl)