Workshops

YOGARETREAT TENERIFE 2019: maandag 7 t/m 14 oktober

__________________________

Surprise Midwinter yogaspecial 

Datum: vrijdag 7 december
Tijd: 19.30-22.00  uur
Docent: Paula & Caroline
Prijs: op donatiebasis (Because we Carry)

Tijdens deze sfeervolle avond kom je al helemaal in de Kerststemming!
Denk aan een mix van een beetje yoga, muziek, zingen, etc. in gezellige Kerstsfeer. We beginnen om 19.30 uur, leuk als je komt naar deze bijzondere winterspecial!
Geef je op via email (info@yogastudiosantpoort.nl) of Momoyoga.

________________________

YIN YOGA SPECIAL 

Datum: vrijdag 14 december
Tijd: 19.30-21.30  uur
Docent: Caroline Oosthoek
Prijs: op donatiebasis (Because we Carry)

Caroline geeft weer een extra lange yin yogales dit keer met het thema Winter.  Yin yoga richt zich vooral op het ontspannen van je spieren. Tijdens deze les worden de houdingen ongeveer 3-5 minuten aangehouden, om zo tot de diepere lagen in je lichaam door te dringen, zoals bindweefsel, gewrichten, pezen en banden, maar ook om onze meridianen (energiebanen) te stimuleren. Het helpt om stijfheid, spanningen en blokkades los te laten en zo soepeler en energieker te worden. Yin yoga geeft diepe ontspanning en brengt je in contact met de stilte in je zelf. Het is een mooie aanvulling op een dynamische yogastijl en een perfecte tegenhanger van het drukke snelle leven.

_________________________________

Yoga Nidra special (vrijdag 21 december)

Datum: vrijdag 21 december
Tijd: 19.30-21.30  uur
Docent: Marjolein Blaauwbroek
Prijs: op donatiebasis (Because we Carry)

Een moment van bezinning
Kerst is hét moment om stil te staan bij wat en wie nu belangrijk is in je leven. Om je te kunnen openen voor anderen is het belangrijk in verbinding te staan met jezelf. De Yoga Nidra Kerstspecial is een cadeautje voor jezelf. Een moment om naar binnen te keren. Yoga Nidra, ook wel slaap yoga brengt je lichaam en geest in een diepe ontspanning.
De special begint met een introductie. Daarna nemen we kort de tijd om een persoonlijke intentie neer te zetten. Een persoonlijk positief woord of zinnetje, geformuleerd in de tegenwoordige tijd. Wat wil jij op dit moment toe laten in je leven? Bijvoorbeeld: “Ik zorg goed voor mezelf”, “Ik sta open voor nieuwe ervaringen” of “Ik volg mijn hart”. Door een intentie te gebruiken tijdens de Yoga Nidra versterk je je bewustzijn en wordt de ervaring persoonlijker.
Tijdens de special zoeken we de grens op tussen wakker zijn en slapen. De liggende meditatie duurt ongeveer een uur. We keren naar binnen door de ademhaling te volgen en scannen langzaam het lichaam om dieper in de ontspanning te komen. Hierna volgen andere aanwijzingen, muziek en stiltes.

______________________

Yoga Introductie Programma 

Datum: zaterdag 19 januari
(drie proeflessen kun je volgen ná de workshop, zie hiervoor het lesrooster)
Tijd: 9.30-12.00 uur
Prijs: 50 euro (basisworkshop zaterdag + drie yoga proeflessen)
Docent: Caroline Oosthoek
Locatie: Yogastudio Santpoort, zaal 2 (Burg. Weertsplantsoen 110/1e etage)

Altijd al eens willen beginnen met yoga, maar geen idee of dit iets voor je is? Dan kun je nu meedoen aan het Yoga introductie programma. Dit introductie programma is voor iedereen – mannen en vrouwen, atleten en lichamen die niet veel bewegen. Je eigen lichaam is je uitgangspunt en vandaar uit zal je de minder sterke gebieden sterker maken, de gespannen plekken loslaten en flexibeler worden. Yoga is leuk en het kan inspireren een levenslange reis te beginnen.
Speciaal voor de beginnende yogaleerling hebben we een workshop ontwikkeld waarin je kennis maakt met de basistechnieken van yoga. We leren je de belangrijkste houdingen, het gebruik van de adem, en hoe je verbinding maakt tussen lichaam en geest. Na deze workshop heb je een goede indruk van de diverse yogavormen en biedt het je een solide basis om de yogalessen in onze studio te volgen.

______________________

Restorative Yoga Intensive Sssst…

Datum: zaterdag 26 januari
Tijd: 10.00-17.00 uur
Docent: Paula
Prijs: €75,-, incl.  thee, versnaperingen en lunch

Restorative yoga is een vorm van yoga waarbij je langere tijd in een houding  blijft ondersteund door diverse props (dekens, kussens etc). Hierbij ligt niet de focus op het rekken en strekken van het lichaam, maar juist op het volledig ontspannen van het lichaam. De diepe ontspanningen geven je lichaam de tijd om van binnenuit een nieuwe balans te vinden en te herstellen.

Ook als je geen lid bent van de studio ben je van harte welkom.

AanmeldenMomoyoga (leden) of email (info@yogastudiosantpoort.nl)