Jacqueline Kock

Al sinds begin jaren negentig geef ik les, mijn basis ligt in de jazzdance en nadat ik mijn diploma tot jazzdance docente had behaald, ging ik danslessen geven. Later ben ik mij meer gaan richten op de verschillende vormen van aerobics en werd ik fulltime aerobic instructeur. Mensen enthousiast maken voor plezier in bewegen en hiervan de voordelen ervaren, was (en is) altijd mijn drijfveer geweest.

Eind jaren negentig kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga, ik voelde meteen dat dit anders was, wat een energie kwam er vrij! hier wilde ik meer over weten. Na het volgen van verschillende yogavormen (onder andere, Hatha en Kundalini) ben ik mij serieus gaan richten op de Poweryoga. De combinatie van kracht, souplesse, uithoudingsvermogen en meditatie sprak mij meteen aan. In 2011 heb ik mijn diploma tot Poweryogadocent behaald bij Tonnie Goes in Montfoort en geef sindsdien met veel plezier en enthousiasme yogalessen. Naast het lesgeven werk ik als begeleider op een dagcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking

Daarnaast geef ik sinds een aantal jaar pilates. Na eerst zelf de grote voordelen van pilates te hebben ondervonden, besloot ik hier les in te gaan geven. Pilates is in het bijzonder geschikt voor mensen met rugklachten, maar ik zou iedereen willen aanraden pilates te doen. Met name de rompspieren (buik en rug, ook wel core, of powerhouse genoemd) worden door deze training heel sterk. Ik zie pilates als een perfecte ondersteuning voor al je bewegingen in het dagelijks leven en zeker als ondersteuning voor de yoga.

Belangrijk in mijn lessen vind ik het begeleiden van de de houdingen en oefeningen. Ik let hierbij op de techniek en vooral hoe een houding of oefening het best tot zijn recht komt. Daarnaast staat plezier in bewegen bij mij voorop. Ontspannen op de mat staan, en door inspanning weer ontspannen naar huis!

Om mijzelf te blijven ontwikkelen volg ik met grote regelmaat workshops en cursussen. Zo volgde ik onder andere de cursus yoga anatomie bij Jose de Groot en de Kineticode-pilatesworkshop bij Marghreta Bencini.